Duben 2014

Test - Gliss Kur Ultimate Oil Elixir

29. dubna 2014 v 21:37 Beauty

Asi tak před měsícem jsem si pořídila celou vlasovou řadu od firmy Schwarzkopf, Gliss Kur Ultimate Oil Elixir. Od té doby co jsem přešla ze sytě červené na blond (poměrně radikálně a v krátké době), se mi kvalita vlasů znatelně zhoršila a tak pořád zkouším a zkouším a doufám, že konečně narazím na ten ideální produkt.

Upřímně řečeno, jsem firmě Schwarzkopf nikdy moc nedůvěřovala, musím uznat že díl viny na tom má moje maminka, která mi kdysi (asi tak před deseti, možná patnácti lety) řekla, že Schwarzkopf je značka, která vlasy ničí a ať ji nepoužívám. Po dlouhém váhání jsem se nakonec rozhodla dát mu šanci. Spolu s touto pečující řadou (http://www.glisskur.schwarzkopf.cz/glisskur/cz/cz/home/products-solutions/product-lines/ultimate-oil-elixir.html) jsem si pořídila i uhlazující emulzi got2b smooth and chic (http://www.got2b.schwarzkopf.cz/got2b/cz/cs/home/produkty/smooth-chic.html).

Tak nejprve vám produkty trošku představím. V rámci vlasové řady, jsem si koupila šampón, kondicionér a vlasové sérum. Produkty působí luxusním dojmem. Řada je na olejové bázi s obsahem tekutého keratinu a měla by vlasy komplexně vyživit a zregenerovat do hloubky. Objektivně bych řekla, že se řada příliš neliší od ostatních komerčních produktů jiných firem. Přesto musím pochválit velice příjemnou vůni především vlasového séra. Šampon je taková klasika, ale kondicionér funguje dobře, vlasy se po jeho aplikaci dobře rozčesávají i za mokra. Sérum se dobře aplikuje díky rozprašovači a má příjemnou texturu, vlasy nezatěžuje, nemastí a neslepuje. Takže sérum chválím.


Primárně bych ráda zmínila stylingový přípravek got2b Smooth and Chic. Tento produkt mě opravdu velice mile překvapil. Jen na okraj bych ráda zmínila, že přípravek také velice pěkně voní a vůně na vlasech zůstane poměrně dlouho. Aplikace je jednoduchá díky pumpičce, stačí jednou dvakrát stlačit (podle toho jak máte dlouhé vlasy), rozetřít mezi dlaněmi a aplikovat přesně tam kam potřebujete. Jde to za mokra i za sucha, já přípravek používám tak i tak. Vlasy nezatěžuje a neslepuje jako klasické stylingové přípravky. Za pár vteřin s ním uhladíte účes, nebo jen zkrotíte "chmýří", jak já ráda říkám krátkým vláskům, které rádi po vyfoukání utíkají z účesu. Tím pádem tento produkt doporučuji.
Takže abych to shrnula, test dopadl více méně pozitivně. Přípravky jsem používala cca čtyři týdny, zhruba každý druhý den. Šampón a kondicionér jsou obyč, ale sérum je celkem příjemná záležitost, ale jednoznačně doporučuji produkt got2b Smootch and Chic.

Doufám, že pro vás bude můj test aspoň trochu užitečný a jestli máte zkušenost s ostatními řadami, nebo přímo s touto, klidně se podělte.

Závislost je boží!

29. dubna 2014 v 8:09
Když tak nad tím přemýšlím, tak nevím proč pořád všichni řeší, jak jsou závislosti špatné a že by se jich měl člověk zbavit. Samozřejmě když pomineme závislost na heroinu. Já osobně ráda podléhám některým závislostem, přinášejí mi radost a paradoxně, tak trochu svobodu.

Například závislost na pohybu. Stačí dva dny lenosti u bedny a můžu se z toho zbláznit. Připadám si děsně a bezcílně. Po takovém víkend si dám v pondělí dvouhodinovou nálož ve fitku a jsem happy, uběhnu sedm kilometrů a udělám pár kliků (normálka) a je to, bezvadná nálada je zpátky, ruku v ruce s fyzičkou a bicepsama jako má Arnie. Kdo by nechtěl takovou závislost?
Další příklad - zdravá strava a životní styl. Jediné co se mi neustále honí hlavou je, jakou ňamku si dám k snídani, po snídani jakou ňamku si dám k sváče a k obědu, no a potom co budu večeřet. Jednomu by se to zdálo jako bláznovství, ale mě ohromě naplňuje udělat si k večeři omeletu převážně z bílků, dát na ni pár ředkviček a namazat si ji pastou z jednoho avokáda. Řeknu vám, je to blaho sníst takovou věc a nemít výčitky :D.

Nerada bych opomněla jednu z nejdůležitějších závislostí a to je přeci láska. Je bezva pociťovat lásku (primárně k osobě samozřejmě, ale nevylučují se ani předměty a zvířátka). Myslím, že v tomhle případě, není potřeba mít jakékoliv obavy, klidně se takové závislosti oddejte!

Určitě berte tento článek s trochou nadsázky, ale pointou je, že si nemyslím, že všechny závislosti jsou špatné. Jasně, když máte závislost na facebooku nebo na sledování erotických filmů, není to nic moc, ale zkusme se na to mrknout i z té pozitivní stránky...;)

Zdroj originálního obrázku:
Arnie: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxwUlYHpKmbeDAehi1lwGrJVIrwW3WLLJ7ZYX0p06CbaoGqwDQpw

Disaster Designs

28. dubna 2014 v 10:38 Fashion

Disaster design je pro mě v poslední době naprosto srdcovou záležitostí. Design těchto peněženek, placatek, kabelek nebo třeba termosek, mě dostává do kolen. Ptáčci kytičky, prostě a jednoduše romantický styl. Delší dobu už toužím po jedné z jejich peněženek, ale co si budeme povídat, necelá tisícovka za peněženku ze syntetiky není zrovna málo. Každopádně uvažuji, že si vyhodím z kopýtka a krasavici si pořídím. Co myslíte?


A nebo druhá varianta:




Ocenim radu, protože v tomhle směru si nejsem vůůůbec jistá. Kolibříci jsou dokonalý a věřím, že po každé když se na peněženku podívám, vyvolají ve mě úsměv, ale ta druhá je elegantní variantou, která má takový romanticko-holčičí nádech. Takže co s tím? <3

Zdroj obrázků peněženek: http://www.zoot.cz/disaster
Zdroj původního obrázku u titulního obrázku: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS6fRvjAJ5Wr33756DIsVCQaQpLz3nzjJJCV47h0iMhRzS9iRakyw

Gastronomický orgasmus

22. dubna 2014 v 11:54 Food
Nedávno, při komentování příspěvku jednoho z mých přátel na FB, jsem s překvapením zjistila, že do debaty s ironickým podtextem, se zapojila i slečna, kterou jsem naposledy viděla někdy pře pěti lety a poměrně dobře jsme si rozuměly. Potom, co jsem jí napsala a ptala se jak se má, jsem se dověděla, že její velkou vášní je gastronomie, a přátelé, když jsem si projížděla její stránky, kapaly mi sliny na klávesnici a v žaludku mi hlasitě kručelo. Jestli si jednou tahle slečna otevře restauraci a bude to v Čechách, budu tam pečená vařená, to na 100%.



Tak abych vám řekla o co vlastně jde a dlouho vás nenapínala. Jedná se o stránku Kamura's Mise en Place.Proč Kamura? Doufám, že se na mě nebude dotyčná zlobit když to prozradím, ale její křestní jméno je Kamila a Mise en Place - dovolím si citovat autorku stránek: "Mise en Place je francouzský výraz, používaný převážně v profesionálních kuchyních mezi kuchaři, který doslova znamená ''dávat na místo'', pro kuchaře je to ale především výraz pro organizaci a přípravu před samotným vařením, která je pro výsledné jídlo stejně důležitá jako samotný proces. Zkuste si před vařením vždy vše připravit - nakrájet, nastrouhat nebo jen nasypat do mističek, jde to pak mnohem lépe, než když vše připravujete za chodu!".


Myslím, že si u ní najde to svoje opravdu každý, jde o stránku, zabývající se gastronomií jak vám již určitě došlo. Naleznete zde recepty na nejrůznější lahůdky (jak slané, tak sladké), postřehy a novinky ze světa gastronomie a spoustu skvělých typů, jak zdokonalit právě to vaše kulinářské umění.


Další věc, co mě na Kamura's Mise en Place opravdu baví, je různorodost pokrmů, které Kamu připravuje. Jednou jde o kuchyni českou, poté francouzskou či asijskou. Prostě a jednoduše je to naprosto dokonalé. Doporučuji stránku následovat i lidem, kteří s vařením nemají velké zkušenosti, myslím že určitě osloví i vás...;)






Zdroj: Všechny obrázky propůjčené přímo od autorky: https://www.facebook.com/pages/Kamuras-Mise-en-Place/679429168748890?fref=ts

Random

18. dubna 2014 v 19:01
Za poslední zhruba dva měsíce, jsem zažila spoustu prima věcí a protože jsem se s vámi o ně nestíhala podělit, chci to udělat aspoň formou rychlého přehledu událostí :).


Objevila jsem úžasnou restaraci v centru Prahy. Jmenuje se NEB.O. Vaří vynikajicí asijskou kuchyni a musím říct, že se mi zatím nestalo, aby mi u nich jídlo nechutnalo, překypuje chutí a jako bonus, jde o velice zdravé pokrmy. Ceny nejsou nejnižší, ale když si zajdete na polední menu, máte to za 150,- takže paráda.

S přáteli jsme byli v technickém muzeu (naposledy jsem tam byla asi tak před deseti lety).

Učila jsem se na longboardu a mimořádně mě to chytlo. Hodlánm na něm strávit celé léto.

Vyhodili jsme si z kopejtka a zašli do Ambiente na degustaci pizza pasta. Bylo to perfektní, ale přejedla jsem se tak strašně, že jsem byla přesvědčená, že stoprocentně prasknu.

Nemohli jsme si nechat ujít výstavu Tim Burton a jeho svět. Jsem jeho velkým fanouškem a například film Nightmare Before Christmas považuji za klasiku.

Opět restaurace NEB.O. Poprvé jsem ochutnala anýzovou limonádu a byl to zajímavý zážitek. Napřed mi nechutnala a v průběhu vyprazdňování sklenice jsem jí přišla na chuť.

Můj oblíbený workout outfit! Neboli, mám nové legíny na cvičení :D.


A nakonec návštěva u mé pratety (bydlí v Miroticích, skoro na samotě v zrekonstruovaném pravém mlýnu) a její dokonalé kočičí křeslo a králosvské pohoštění v bezva atomsféře!

Slané muffiny

16. dubna 2014 v 19:20 Food
Někdy kolem Vánoc, jsem si pořídila pečící formu na muffiny (cupcakes chcete li), několikrát jsem je udělala, například ku příležitosti narozenin mého tchána nebo jako pohoštění na mé narozeninové oslavě. Tím to ale končí.

Dala jsem se na zdravý životní styl, jehož součástí je život téměř bez cukru (alespoň pro mě). Jenže forma na muffiny mi tu pořád leží a já ty cupcaky tak miluju a ještě raději je peču. Tak jsem se rozhodla, že vyzkouším vytvořit jejich slanou variantu, je vhodná především k obědu, protože jako jedna z hlavních ingrediencí je tam žitná bio mouka (obsahuje větší množství sacharidů). Dá se udělat i verze vhodná k večeři, kdy je podíl mouky opravdu minimální a je nahrazen drcenými mandlemi, ale pořád to není zrovna ideální.

Není to žádná věda, muffiny zvládne každý a jejich příprava nezabere ani moc času. Celý recept jsem popsala a nafotila tak, aby to zvládl i úplný začátečník. Jde o opravdu chutné jídlo, které bych doporučila například i jako párty pohoštění pro vaše přátele. Ingredience nestojí moc a je to opravdu rychlovka. V případě, že máte problém s lepkem, je vhodné žitnou mouku nahradit moukou bezlepkovou.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže co budeme potřebovat:
  • 3 balení sýru cottage (450g)
  • 190g celozrnné mouky - v našem případě je to mouka žitná
  • Zhruba lžička a půl kypřícího prášku
  • 5 vajec
  • 150g sušených rajčat v oleji
  • hrst až dvě hrsti nasekané čerstvé bazalky
  • půl hrnku vody
  • sůl - asi tak půl lžičky
  • 100g parmenázu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postup

1. Nejprve zapneme troubu na 200 °C, aby se stačila rozehřát. Připravíme si velkou misku a dáme do ní všechny tři balení cottage.


2. Do cottage přidáme mouku. Jestli nemáte váhu, 190g mouky vychází asi tak jeden větší hrnek. Jednoduše jí přisypeme do sýra a promícháme.



3. Přidáme kypřící prášek a vejce, poté opět řádně promícháme...



4. Nasekáme si na drobno sušená rajčata a přidáme do směsi (já jsem si pro zjednodušení rajčata rozsekala v mixéru - samozřejmě z lenosti). Směs je teď příliš hustá přidáme tedy vodu...


5. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a máme hotovo, směs by měla mít středně hustou konzistenci. Když jí naberete, měla by stékat.


6. Nastrouháme si všechen parmazán, já používám sýr Grand Moravia, cena za sto gramů se pohybuje kolem padesáti korun...



7. Formu na muffiny doporučuji vymazat tukem, můžete použít košíčky jako jsem to udělala já, ale muffiny se od košíčků špatně oddělují a polovina pochutiny vám zůstane přilepená na papírku. Když mi košíčky došly, nalila jsem těsto do samotné vymazané formy a efekt byl daleko lepší, muffin šel krásně vyjmout a daleko lépe se jedl.


Takže nalijeme těsto do formy, důlky zaplníme skoro celé a posypeme strouhaným parmazánem. Co se týče doby pečení, tak ta je různá, záleží na tom, jak máte velké formičky, já je mám poměrně mělké, takže peču muffiny cca 20 minut, je potřeba to hlídat. Muffiny jsou hotové když vám nabudou a shora zezlátnou (malinko do hněda). Mě těsto stačilo cca na 20 muffinů, musela jsem péct na dvakrát. Muffiny po upečení vyndáme a necháme trošičku zchladnout, můžeme je podávat jak teplé tak studené.



8. Jestli si chcete podávání zpestřit, můžete si vytvořit slané cupcakes, jako krém můžete použít avokádový krém jako jsem to udělala já (avokádo vydlabeme a rozmixujeme v mixéru se šťávou z asi tak půlky citronu, trochou chilly omáčky a se solí), cupcake jsem ozdobila chilly omáčkou. Dobrou chuť!


Ona

2. dubna 2014 v 15:47 Culture

S přítelem chodíme do kina celkem pravidelně. Myslím, že možná i každý týden, když dávají něco zajímavého. Řekla bych dokonce, že jsem filmový fanda. V poslední době, jsem pár dobrých, zajímavých ba dokonce velice dobrých filmů viděla. Jeden z nich byl skvělý Grandhotel Budapešť, což byl naprosto bizarní, vážný a přesto komický zážitek, který vám mohu vřele doporučit. Ale včera jsem v kině zažila něco zcela jiného. Ona, je filmová lovestory tak trochu jinak, nebudu vám vyprávět děj ani nic podobného a vřele vám doporučuji, abyste si nečetli ani úvodní titulek k filmu, který by vás měl nalákat, nejlepší je jít na film jen s vědomím, že v něm hlavní roli hraje božský Joaquin Phoenix a že jsem vám ho doporučila, neprohloupíte. Z filmu jsem odcházela v příjemně melancholické náladě, s ještě více zamilovanou myslí a s tak zvláštním příjemným, nevysvětlitelným pocitem. Prostě a jednoduše, jde o dobrý film, který stojí za to vidět. Je škoda, že v ČR neměl skoro žádnou PR, myslím, že jsem na něj neviděla žádný trailer a ani žádný plakát nebo jen zmínku v časopise a přitom jde podle mě o opravdový trhák, přestože je mi jasné, že ho nejspíš velká část obecenstva odsoudí a rádoby drsní sledovači fotbalu o něm mezi popíjením lahváče a utíráním si úst od horčice do bílého nátělníku utrousí něco nepěkného, ale tím se nenechte odradit. Prostředí ve kterém se film odehrává působí z nějakého důvodu uklidňujícím dojmem, hlavní charakter je milý a sympatický člověk a druhý hlavní charakter má zase sakramentsky sexy hlas a jestli vám nebude stačit, detailní záběry Joaquinova obličeje vás určitě zaujmou. Z kina jsem odcházela dobře naladěná a to je myslím pro tento film opravdu velké plus! Takže neváhejte a alou do kina, než to u nás stáhnou z plátna pro malou sledovanost...;)








Zdroj úvodního obrázku: http://indieethos.files.wordpress.com/2014/01/her_poster_art.jpg
Zdroj ostatních obrázků v pořadí jdoucím po sobě:
1. http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/158/172/158172157_be171b.jpg?w700
2. http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/158/172/158172168_37a497.jpg?w700
3. http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/158/172/158172151_7fd6bf.jpg?w700
4. http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/158/172/158172169_d083ae.jpg?w700