Sweet’n’Sins – hříšně dobré cupcakes

16. září 2014 v 21:38 |  Food

Katka mi přinesla na ochutnání krabičku jejich mini cupcakes a protože jsme seděly v kavárně, neodvážila jsem se je z krabice vyndat a ochutnat. Když jsme se rozloučily a já pelášila na metro, neodolala jsme a ještě za chůze jsem hned za rohem ochutnala první cupcake. Málem mi při otevírání krabičky upadla kabelka, ale když mě se na ně tak sbíhaly sliny! A přátelé, ani nevím jak to popsat, ale byla to bomba. Krém byl jemný a plný chuti za to těsto bylo vláčné a rozplývalo se na jazyku. No ve zkratce jsem do sebe ještě v metru dva nasoukala a slíbila si, že to blaho v rámci štíhlé linie nechám okusit také přítele, světe div se, můj názor sdílel.





Dle mých informací jste na to dvě. Jak jste se seznámily?

Známe se z gymplu. Andrea k nám přistoupila o něco později. Ale vlastně tak trochu paradoxně jsme se potkaly už na jednom koncertě, kde nás seznámili společní známí, tam jsme se dověděly, že spolu budeme chodit na střední, načež jsme na to obě zapomněly a pak byly mile překvapené, když jsme se v září potkaly.

Tím se dostáváme k další otázce. Vy jste tedy nestudovaly cukrařinu?

Ne, obě jsme studovaly gympl a pak vysokou školu.

A jak jste se tedy k pečení dostaly?

Já jsem pekla vždycky, hrozně mě to bavilo a hodně ráda jím, navíc mi to zjednodušili starší bratři, což byli vždycky velice vděční strávníci. A k dortíkům jsem se dostala prvně v Barceloně na studiích. Andrea za mnou přijela, já ji o cupcakes pověděla, ukázala ji jednu cukrárnu a bylo to :).

Takže s pečením pod značkou Sweet'n'Sins jste začaly bezprostředně po Barceloně?

Přesně tak, dlouho jsme si o našich nápadech různě dopisovaly a volaly s tím, že až se vrátím, tak to spolu rozjedeme. Po mém návratu jsme si daly pár lahví vína a začaly jsme vymýšlet co a jak. Napřed jsme chtěly mermomocí otevřít kavárnu, což byla samozřejmě hloupost, obě jsme byly hrozně vytížené, Andrea pracovala a ještě do toho dálkově studovala vysokou, já jsem taky studovala a pracovala, takže na takhle velký business nebyl čas ani finance. Takže jsme se rozhodly péct na objednávku.

Jak je to dlouho co jste Sweet'n'Sins založily?

Teď to budou tři roky.

A plánujete někdy otevřít kamennou prodejnu nebo třeba tu kavárnu?

Pořád to zvažujeme, ale tím že jsme měly jiné povinnosti, já vlastně ještě dodělávám školu a Andrea má jiné zaměstnání, tak jsme to odkládaly, ale teď přemýšlíme, že nějaké změny, konkrétně ohledně dodávek, zavedeme.

Pracujete samy dvě? Všechny dortíky pečete samy?

Ano. Dortíky pečeme, zdobíme a propagujeme samy. Jen co se týče takových těch věcí, jako je grafika nebo web, tak s tím nám občas vypomůžou přátelé.




Kolik zhruba druhů variací těst a krémů nabízíte?

Tak to vůbec netuším, máme nekonečné možnosti. Ale hlavně se snažíme využívat sezónní potraviny, možná to může znít jako klišé, ale pravda je taková, že když mi někdo přinese švestky ze zahrádky tak udělám švestkové dortíky.

Kde berete inspiraci?

Zpočátku jsme sázely na klasiku jako je vanilka, čokoláda nebo třeba jahoda. Potom jsme chtěly dělat něco originálního a to většinou vzniklo tak, že jsme někde ochutnaly třeba levandulovou panna cottu nebo moje máma ve velkém množství pěstovala meduňku a nápady byly na světě.

Ochutnáváte svoje výtvory? Kdybych byla na vašem místě, nejspíš bych měla už metrák.

No napřed jsem doufala, že když budu péct takhle často tak mi časem přestane sladké chutnat, jsem totiž docela dost na sladké, ale bohužel se to zatím nějak nedostavilo.

Cupcakes jsou teď hodně v módě a tomu odpovídá i televizní tvorba, takže přestože už jste to nejspíš slyšely tisíckrát, znáte seriál Two Broke Girls? Je tam totiž jistá podobnost...

Jojo, prvně jsem o něm slyšela od fanynky, která nám hned poslala odkaz. A určitě je nám mnoho situací ze seriálu povědomých, tedy co se týče pečení. Mám ho ráda.

A teď momentálně se kromě školy věnujete jen pečení nebo máte i jiná zaměstnání?

Je to trochu komplikované. Mám to denní studium, konkrétně studuji aplikovaný sociologický výzkum a jeho metody, dřív jsem dokonce studovala několik oborů dohromady, ale i s prací to prostě nešlo. Potom jsem ještě odjela na půl roku do Austrálie, takže přestože se cupcakům věnujeme poměrně dlouho, není to na sto procent kvůli časovému vytížení.

Když jsme u té Austrálie, setkala ses tam s nějakými specializovanými cukrárnami jen na cupcakes?

Určitě! To je učiněný ráj cupcaků. Londýn, New York a Austrálie jsou takové cupcakové velmoci. Většinou jde o řetězce, málo kdy jde o malé krámky nějakých nadšenců. Takže i tam jsem se inspirovala a samozřejmě z čistě profesionálních důvodů jsem ochutnávala jako o závod (smích).

Co plánujete do budoucna? Chtěla bys péct dál jen pro zábavu nebo by ses tím chtěla začít živit?

Tím že jsme na to neměly čas nebo jsem byla pryč, jsme to trochu zanedbávaly a teď doufáme, že bude možné věnovat se pečení naplno. V hlavě máme spoustu nápadů, na jejichž realizaci zatím nebyl čas, takže doufám, že na ně taky dojde.



Jak to máte s marketingem? Snažíte se nějak nebo jsou vaše cupcakes tak dobré, že zakázky přicházejí samy?

Snažíme se trochu dělat i na propagaci, ale určitě stavíme na dobré pověsti. Samozřejmě to není jen o tom pečení, což si spousta lidí myslí, ale je tu mnoho dalších věcí. Nejlepší je ale ta zpětná vazba od zákazníků, je opravdu skvělé zvednout telefon a slyšet spokojeného zákazníka, který vám sám chtěl sdělit, jak se objednávka podařila.

Plánujete zavést i slané cupcakes?

Upřímně se tomu snažíme vyhýbat. Poměrně často se na to někdo ptá, ale nerady bychom sklouzly ke klasickým chlebíčkům předělaným do cupcakes. Hodně mi to asociuje takové ty salámové panáčky a slané dorty z mimibazarů, takže o tom zatím neuvažujeme.

Je to pochopitelné, v podnikání jako je to vaše, určitě hraje velkou roli image a se šunkovými rolkami plněnými křenem by to asi žádná sláva nebyla.

Přesně tak. Každopádně zákazníkům se určitě snažíme vyhovět, takže nabízíme i bezlepkové nebo veganské cupcaky.

Co se týče ingrediencí tak si určitě hodně vybíráte, že?

Samozřejmě, určitě nechceme dělat kompromisy v podobě levných rostlinných tuků, přestože mnoho podniků, které by chtěly, abychom jim cupcaky dodávaly, na nás s cenou dost tlačí. Kvalitu ingrediencí kvůli ceně měnit nebudeme. Další věc je, že se držíme takové poučky a to že nepečeme nic, co bychom my dvě samy nejedly. Vzpomínám si, že když jsem pekla své první cupcakes, tehdy ještě podle nějakého receptu z internetu, zděsila jsem se co to v tom receptu vlastně všechno je. Tuna másla a cukru a to prostě ani nechci jíst, natož prodávat. Takže jsem se snažila vymyslet lehčí a zároveň chutné recepty. A například věci jako je fondán se snažíme vůbec nepoužívat, vlastně už nejde ani o jídlo, spíš o ozdobu.

A na závěr taková klasická otázka, baví tě to?

Určitě mě to baví moc. Třeba teď když jsem psala dlouhosáhlou diplomku jsem se nemohla dočkat, až se zase vrátím k pečení a vyčistím si hlavu. Zároveň je skvělé, jak jsou lidi z naší práce nadšení, není nic lepšího než slyšet jak jim cupcaky chutnaly.



Holky pečou všemožné druhy, mrknout na jejich ceny a repertoár příchutí můžete na jejich webovkách nebo na Facebooku. Dortíky vám připraví na narozeninovou oslavu nebo třeba i pro celou vaši firmu, tak neváhejte a ochutnejte.










 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Nastala změna designu blogu a i povaha článků je trochu jiná, při nejmenším jsou delší. Líbí se Vám tato změna? :)

Ano, líbí 70.8% (34)
Ano, ale mám výtky (viz komentář) 6.3% (3)
Předešlý design se mi líbil víc 14.6% (7)
Ne, design tohoto blogu a ani články se mi nelíbí 8.3% (4)

Komentáře

1 A A | Web | 16. září 2014 v 18:22 | Reagovat

Ach, muffinky. Já osobně miluju Brněnské Nebeské dortíčky. :3 Jsou veganské a chutnají jako nebe. Jinak ta poslední fotka v článku.... mm!

Já jsem v kuchyni jako slon v porcelánu, takže závidím každému, kdo dokáže něco takhle vytvářet. :D

2 Kika Kika | E-mail | Web | 16. září 2014 v 20:01 | Reagovat

[1]: s těmi mám taky osobní zkušenost a musím se přidat, že jsou opravdu výtečné!

Jinak krásný rozhovor, chutné fotky, doufám, že je někdy ochutnám :-) a sympatické slečny. Jsem ráda, že zazněla otázka na Two broke girls, protože to bylo to první, co mě napadlo!

3 Marillee Marillee | E-mail | Web | 21. září 2014 v 14:26 | Reagovat

Ano, poslední fotka, při té my tečou sliny v nepřerušených provazcích... :D A stránku mají krásnou, na první pohled sladkou. :3

4 Lucíík Lucíík | Web | 6. dubna 2016 v 22:40 | Reagovat

Vypadají nádherně a musí chutnat super, ale já na sladké nejsem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama